Υλικά (για 6 μερίδες)
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 λίτρα νερό
Χυμός από 3 λεμόνια
250 γρ. ταχίνι
Αλάτι, λίγο πιπέρι
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος για γεύση
Εκτέλεση
Βράζεις το ρύζι
Σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό. Αφήνεις να σιγοβράσει περίπου 30′ ή μέχρι να μαλακώσει.
– Αν θέλεις, σβήνεις τη φωτιά και το σκεπάζεις για λίγα λεπτά, να «φουσκώσει» το ρύζι.Ετοιμάζεις το ταχίνι-λεμόνι
Σε ένα μπολ βάζεις το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύεις με σύρμα, προσθέτοντας λίγο‑λίγο ζουμί από το ρύζι, μέχρι να γίνει ρευστό και ομοιογενές, σαν το αυγολέμονο.Ανακατεύεις τη σούπα
Προσθέτεις το αραιωμένο ταχίνι πίσω στην κατσαρόλα σιγά‑σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να ενσωματωθεί καλά.Τελειώνεις
Ρίχνεις λίγο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις ζεστή.



