Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ταχινόσουπα με ρύζι

Υλικά (για 6 μερίδες)

Εκτέλεση

  1. Βράζεις το ρύζι
    Σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό. Αφήνεις να σιγοβράσει περίπου 30′ ή μέχρι να μαλακώσει.
    – Αν θέλεις, σβήνεις τη φωτιά και το σκεπάζεις για λίγα λεπτά, να «φουσκώσει» το ρύζι.

  2. Ετοιμάζεις το ταχίνι-λεμόνι
    Σε ένα μπολ βάζεις το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.
    Ανακατεύεις με σύρμα, προσθέτοντας λίγο‑λίγο ζουμί από το ρύζι, μέχρι να γίνει ρευστό και ομοιογενές, σαν το αυγολέμονο.

  3. Ανακατεύεις τη σούπα
    Προσθέτεις το αραιωμένο ταχίνι πίσω στην κατσαρόλα σιγά‑σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να ενσωματωθεί καλά.

  4. Τελειώνεις
    Ρίχνεις λίγο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις ζεστή.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments