Υλικά:
250 γρ. ταραμάς (λευκός ή ροζ)
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι άνηθος (ψιλοκομμένος)
3-4 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα, μουσκεμένη και στραγγισμένη)
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Λίγο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι (για το τηγάνισμα)
Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάλε σε ένα μπολ τον ταραμά, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
Ζύμωσε καλά το μείγμα με τα χέρια σου, μέχρι να γίνει σχετικά σφιχτό. Αν είναι πολύ μαλακό, πρόσθεσε λίγη ψίχα ψωμιού ακόμα.
Πλάσε κεφτέδες (σαν μικρά μπαλάκια ή πλακέ) και πέρασέ τους ελαφρώς από λίγο αλεύρι.
Ζέστανε καλά το λάδι σε τηγάνι και τηγάνισε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βγάλ’ τους σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.



