Υλικά
Για τη βάση:
-
150 γρ. χουρμάδες
-
90 γρ. πεκάν ή καρύδια
-
3 κ.σ. κακάο
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
-
150 γρ. κάσιους
-
1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
-
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία βάσης:
-
Αλέθουμε τους χουρμάδες, τα πεκάν, το κακάο και την εκχύλισμα βανίλιας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
-
-
Δημιουργία μπισκότων:
-
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
-
Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 6 εκ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
-
Προετοιμασία γέμισης:
-
Αλέθουμε τα κάσιους, το λιωμένο λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και την εκχύλισμα βανίλιας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.
-
-
Συναρμολόγηση:
-
Απλώνουμε τη γέμιση σε ένα μπισκότο και τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο μπισκότο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν.
-



