Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Vegan σοκολατένιο κέικ

Υλικά (για 2 στρώσεις, 9 κομμάτια)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 °C (με αέρα).

2. Προετοιμασία του μίγματος:

  • Στο μίξερ: βούτυρο αμυγδάλου + ζάχαρη → ανακάτεψε δυνατά μέχρι λιώσει. 

  • Σε μπολ: ανάμειξε αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν, βανιλίνες. 

  • Πρόσθεσε σταδιακά στο μίξερ γάλα, λάδι, ξύδι → χτύπα 2 λεπτά. 

  • Ρίξε σταδιακά το αλευρόμειγμα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα και τελείωσε με σπάτουλα.

3. Ψήσιμο:

  • Χώρισε το μείγμα σε δύο βουτυρωμένες – κακάο-πασπαλισμένες – φόρμες (Ø23 εκ.). 

  • Ψήσε στο ήδη προθερμασμένο φούρνο.

 Επικάλυψη

  • Σε μπολ: ανάμειξε 200 g φυστικοβούτυρο, 100 g άχνη, 100 g βούτυρο αμυγδάλου, 80 g κακάο, 100 ml γάλα αμυγδάλου, 30 ml σιρόπι σφενδάμου. Χτύπησε καλά μέχρι λείο και παχύρευστο. 

  • Άπλωσέ το ανάμεσα και πάνω στο κέικ όταν κρυώσει.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments