Υλικά (για 8–10 κομμάτια)
Βάση:
• 28 vegan μπισκότα γεμιστά (π.χ. Golden Oreo)
• 80 γρ. μαργαρίνη (συν λίγο για το σκεύος)Κρέμα (στήσιμο):
• 3 κ.σ. νισεστέ
• 100 γρ. ζάχαρη
• ¼ κ.γ. αλάτι
• 400 ml γάλα καρύδας (από μεταλλικό κουτί)
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)Γαρνιτούρα & σύσταση:
• 3–4 μπανάνες, κομμένες λεπτές φέτες (κόβονται τελευταία στιγμή)
• 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας (400 ml η κάθε μία), παγωμένες
• 3 κ.σ. άχνη + κανέλα για το τελείωμα
Εργαλεία
Ταψάκι/ταρτιέρα 22 εκ.
Πολυκόφτης ή σακούλα & πλάστη
Κατσαρόλα + σύρμα
Μίξερ ή μιξέρ χειρός
1. Ετοιμασία της βάσης
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 °C.
Θρυμματίζεις τα μπισκότα σε ψίχουλα.
Λιώνεις τη μαργαρίνη, ανακατεύεις με τα μπισκότα.
Αλείφεις την ταρτιέρα, απλώνεις το μείγμα πιέζοντας στον πάτο και στα τοιχώματα.
Ψήνεις 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
2. Κρέμα βασική
Σε κατσαρόλα ανακατεύεις νισεστέ + ζάχαρη + αλάτι + γάλα καρύδας.
Ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
Κατεβάζεις από τη φωτιά, βάζεις τη βανίλια αν βάζεις.
Βάζεις σε μπολ, σκεπάζεις με μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για ~1 ώρα.
3. Vegan σαντιγί καρύδας
Δεν ανακινείς τις κονσέρβες. Αφαιρείς μόνο την κρέμα (όχι το νερό από κάτω).
Αν δεν φτάνει 400 ml, άνοιξε τη δεύτερη.
Χτυπάς την κρέμα με μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν σαντιγί.
Προσθέτεις άχνη και ανακατεύεις ξανά.
Κρατάς στο ψυγείο μέχρι χρήση.



