Υλικά για το παντεσπάνι (σοκολατένιο):
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού κακάο
2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια φυτικό γάλα (π.χ. σόγια ή αμυγδάλου)
2 κουτ. σούπας ξίδι
2/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση για παντεσπάνι:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, αλάτι).
Σε άλλο μπολ, ανάμειξε τα υγρά (γάλα, ξίδι, λάδι, βανίλια).
Ρίξε τα υγρά στα στερεά και ανακάτεψε καλά.
Μοίρασε το μείγμα σε δύο ίδια ταψάκια (με λαδόκολλα).
Ψήσε για περίπου 30-35 λεπτά.
Άφησέ τα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις.
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας (βουτυρόκρεμα):
1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι φυτική κρέμα ή vegan γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 κουτ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση για την κρέμα:
Χτύπησε με μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Πρόσθεσε την κρέμα/γιαούρτι, το κακάο και τη βανίλια.
Χτύπησε καλά μέχρι να γίνει αφράτη σοκολατένια κρέμα.
Συναρμολόγηση τούρτας:
Βάλε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα.
Άπλωσε τη μισή κρέμα από πάνω.
Βάλε το δεύτερο παντεσπάνι και κάλυψε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
Διακόσμησε όπως θέλεις (π.χ. με φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρούφα, flakes καρύδας).



