Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Vegan τούρτα

Υλικά για το παντεσπάνι (σοκολατένιο):

Εκτέλεση για παντεσπάνι:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, αλάτι).

  3. Σε άλλο μπολ, ανάμειξε τα υγρά (γάλα, ξίδι, λάδι, βανίλια).

  4. Ρίξε τα υγρά στα στερεά και ανακάτεψε καλά.

  5. Μοίρασε το μείγμα σε δύο ίδια ταψάκια (με λαδόκολλα).

  6. Ψήσε για περίπου 30-35 λεπτά.

  7. Άφησέ τα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας (βουτυρόκρεμα):

  • 1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 1/2 φλιτζάνι φυτική κρέμα ή vegan γιαούρτι

  • 1 ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

  • 1/2 φλιτζάνι κακάο

  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση για την κρέμα:

  1. Χτύπησε με μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη μέχρι να αφρατέψει.

  2. Πρόσθεσε την κρέμα/γιαούρτι, το κακάο και τη βανίλια.

  3. Χτύπησε καλά μέχρι να γίνει αφράτη σοκολατένια κρέμα.

Συναρμολόγηση τούρτας:

  1. Βάλε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα.

  2. Άπλωσε τη μισή κρέμα από πάνω.

  3. Βάλε το δεύτερο παντεσπάνι και κάλυψε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

  4. Διακόσμησε όπως θέλεις (π.χ. με φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρούφα, flakes καρύδας).

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments