Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ζεστή σαλάτα με καρότο, παντζαρόφυλλα και λάδι κύμινου

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 450 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια ~2 εκ.

  • 500 γρ. παντζαρόφυλλα, πλυμένα και χοντροκομμένα

  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες

  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού

  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ (ή ½ κ.γ. σκόνη)

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λάδι κύμινου

Εκτέλεση

1. Λάδι κύμινου

Σε μικρή κατσαρόλα, καβουρδίζεις τους σπόρους κύμινου για 2–3 λεπτά, ρίχνεις το λάδι, χαμηλώνεις τη φωτιά και το ζεσταίνεις για 5 λεπτά. Το αφήνεις να κρυώσει (~15 λεπτά), σουρώνεις και φυλάς.

2. Ψητά παντζαρόφυλλα

Βράζεις τα φύλλα σε αλατισμένο νερό για 2–3 λεπτά, τα στραγγίζεις. Τα σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο για 1–2 λεπτά, τα βγάζεις και τα βάζεις σε πιατέλα.

3. Ψητά καρότα

Με το ίδιο λάδι, σοτάρεις τα καρότα για 1–2 λεπτά. Προσθέτεις χυμό πορτοκαλιού, τζίντζερ, αλατοπίπερο και μαγειρεύεις 8–10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά – αν χρειαστεί, ρίξε λίγο νερό. Βάζεις τα καρότα πάνω από τα παντζαρόφυλλα.

4. Συναρμολόγηση

Πρόσθεσε τις ροδέλες κρεμμυδιού και περιέχυσε με 50 ml από το λάδι κύμινου. Ανακάτεψε προσεκτικά και σερβίρεις.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments