Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κόκκινα φασόλια με ρύζι και μπαχαρικά

Υλικά:

  • 250 γρ. κόκκινα φασόλια (μουλιασμένα από βραδινό σε νερό)

  • 200 γρ. ρύζι (μακρύκοκκο ή καρολίνα)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο σε κύβους (προαιρετικά)

  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη) ψιλοκομμένη

  • 1 κουταλάκι κύμινο

  • 1 κουταλάκι πάπρικα

  • 1/2 κουταλάκι καυτερή πάπρικα (αν θες να είναι πικάντικο)

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Νερό ή ζωμός λαχανικών (περίπου 1 λίτρο)

 Εκτέλεση:

  1. Μούλιασε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

  2. Την επόμενη μέρα, βράσε τα φασόλια σε φρέσκο νερό για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Στράγγισέ τα.

  3. Σε μια κατσαρόλα, βάλε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο για 3-4 λεπτά.

  4. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά (κύμινο, πάπρικα κλπ.) και ανακάτεψε καλά να βγάλουν το άρωμά τους.

  5. Ρίξε μέσα τα φασόλια και το ρύζι. Ανακάτεψε.

  6. Πρόσθεσε ζεστό νερό ή ζωμό να σκεπάζει καλά τα υλικά (περίπου 1 λίτρο) και άφησέ το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

  7. Ρύθμισε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.

  8. Μόλις πιει τα υγρά και είναι έτοιμο, σέρβιρε ζεστό με λίγο λεμόνι ή φρέσκο μαϊντανό (αν θες).

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments