Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαλάτα με κινόα και ρεβίθια

Υλικά

  • 200 γρ λευκή κινόα

  • 1 κουτί ρεβίθια (≈400 γρ, αφού στραγγιστούν ≈240 γρ)

  • 150 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

  • 100 γρ κατεψυγμένο αρακά (απόψυξη)

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)

  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι

  • 4‑5 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Βράσιμο της κινόα

    • Ξέπλυνε την κινόα με κρύο νερό.

    • Βάλε την να βράσει με λίγο αλάτι για ~15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

    • Στράγγισέ την καλά και άσε την να κρυώσει ελαφρώς. 

  2. Σύνθεση της σαλάτας

    • Σε μεγάλο μπολ, βάλε την βρασμένη κινόα.

    • Πρόσθεσε τα ντοματίνια, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον αρακά, τα στραγγισμένα ρεβίθια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 

  3. Αρωματισμός & ντρέσινγκ

    • Ρίξε το κύμινο, το μπούκοβο (αν θες πικάντικο), το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

    • Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

    • Ανακάτεψε καλά. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments