Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαλάτα με Παντζάρια και Μανιτάρια

Υλικά (για 4 άτομα)

  • ½ κιλό φρέσκα παντζάρια

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • Λίγα καρύδια ή κουκουνάρι (περίπου μισό φλιτζάνι συνολικά)

  • Αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Βράσε τα παντζάρια

    • Πλύνε τα καλά. Βάλε τα σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι.

    • Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20–30 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος).

    • Άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, ξεφλούδισέ τα και κόψε τα σε φέτες ή κυβάκια.

  2. Σόταρε τα μανιτάρια

    • Κόψε τα μανιτάρια σε φετούλες.

    • Ζέστανε λίγο λάδι σε τηγάνι και πρόσθεσε 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο.

    • Μόλις μυρίσει, πρόσθεσε τα μανιτάρια, αλάτι και σοτάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

  3. Σύνθεση

    • Βάλε τα βρασμένα παντζάρια σε πιατέλα.

    • Ρίξε από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια.

  4. Πρόσθεσε τους καρπούς

    • Σκόρπισε καρύδια ή κουκουνάρι πάνω από τα λαχανικά.

  5. Ντρέσινγκ

    • Φτιάξε ένα απλό λαδολέμονο με ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο και λίγο αλάτι.

    • Ρίξε το πάνω στη σαλάτα κι ανακάτεψε ελαφρά.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments