Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Εκμέκ Νηστίσιμο

Υλικά

  • 500 γρ. κανταΐφι

  • 1 πακέτο φυτική «βιτάμ» (ή άλλο μαργαρίνη)

  • 1 συσκευασία στιγμιαίας κρέμας βανίλια (τύπου Άνθος Αραβοσίτου)

  • 7 κουταλιές φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας)

  • 10 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 πακέτο φυτική κρέμα (χτυπητή σα σαντιγί)

  • 3–4 κουταλιές άχνη ζάχαρη

  • Ψημένοι, χοντροκομμένα αμύγδαλα για το πασπάλισμα

  • Σιρόπι: 5 φλυτζάνια νερό + 5 φλυτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ψήσιμο του κανταΐφι

    • Χωρίζεις καλά το κανταΐφι και το στρώνεις σε λαδωμένο ταψί.

    • Λιώνεις τη βιτάμ και περιχύνεις το κανταΐφι με αυτήν.

    • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να γίνει τραγανό.

    • Όταν βγει, περιχύνεις με το ζεστό σιρόπι (νερό + ζάχαρη που έχει βράσει και κρυώσει λίγο) και πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα.

  2. Πρώτη κρέμα (βανίλια)

    • Σε 7 φλυτζάνια ζεστό νερό, διαλύεις τις 10 κουταλιές ζάχαρη και 7 κουταλιές φυτικό γάλα.

    • Προσθέτεις τη σκόνη της στιγμιαίας κρέμας και ανακατεύεις μέχρι να πήξει.

    • Όταν δέσει, ρίχνεις 2 κουταλιές φυτική μαργαρίνη, ανακατεύεις και αφήνεις να κρυώσει.

    • Μόλις κρυώσει λίγο, βάζεις την κρέμα πάνω στο ψημένο κανταΐφι.

  3. Δεύτερη κρέμα (σαντιγί)

    • Χτυπάς την φυτική κρέμα μαζί με 3–4 κουταλιές άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

    • Απλώνεις τη σαντιγί πάνω από την πρώτη κρέμα.

  4. Διακόσμηση & σερβίρισμα

    • Πασπαλίζεις με επιπλέον ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

    • Αφήνεις όλο το γλυκό στο ψυγείο λίγες ώρες πριν το κόψεις και το σερβίρεις.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments