Υλικά
- 
500 γρ. κανταΐφι 
- 
1 πακέτο φυτική «βιτάμ» (ή άλλο μαργαρίνη) 
- 
1 συσκευασία στιγμιαίας κρέμας βανίλια (τύπου Άνθος Αραβοσίτου) 
- 
7 κουταλιές φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας) 
- 
10 κουταλιές ζάχαρη 
- 
1 πακέτο φυτική κρέμα (χτυπητή σα σαντιγί) 
- 
3–4 κουταλιές άχνη ζάχαρη 
- 
Ψημένοι, χοντροκομμένα αμύγδαλα για το πασπάλισμα 
- 
Σιρόπι: 5 φλυτζάνια νερό + 5 φλυτζάνια ζάχαρη 
Εκτέλεση
- 
Ψήσιμο του κανταΐφι - 
Χωρίζεις καλά το κανταΐφι και το στρώνεις σε λαδωμένο ταψί. 
- 
Λιώνεις τη βιτάμ και περιχύνεις το κανταΐφι με αυτήν. 
- 
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να γίνει τραγανό. 
- 
Όταν βγει, περιχύνεις με το ζεστό σιρόπι (νερό + ζάχαρη που έχει βράσει και κρυώσει λίγο) και πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα. 
 
- 
- 
Πρώτη κρέμα (βανίλια) - 
Σε 7 φλυτζάνια ζεστό νερό, διαλύεις τις 10 κουταλιές ζάχαρη και 7 κουταλιές φυτικό γάλα. 
- 
Προσθέτεις τη σκόνη της στιγμιαίας κρέμας και ανακατεύεις μέχρι να πήξει. 
- 
Όταν δέσει, ρίχνεις 2 κουταλιές φυτική μαργαρίνη, ανακατεύεις και αφήνεις να κρυώσει. 
- 
Μόλις κρυώσει λίγο, βάζεις την κρέμα πάνω στο ψημένο κανταΐφι. 
 
- 
- 
Δεύτερη κρέμα (σαντιγί) - 
Χτυπάς την φυτική κρέμα μαζί με 3–4 κουταλιές άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. 
- 
Απλώνεις τη σαντιγί πάνω από την πρώτη κρέμα. 
 
- 
- 
Διακόσμηση & σερβίρισμα - 
Πασπαλίζεις με επιπλέον ψιλοκομμένα αμύγδαλα. 
- 
Αφήνεις όλο το γλυκό στο ψυγείο λίγες ώρες πριν το κόψεις και το σερβίρεις. 
 
- 



