Υλικά
Για τη βάση
Μπισκότα νηστίσιμα (π.χ. με ελαιόλαδο) – περίπου 200 g
Φυτικό βούτυρο – περίπου 100 g
Για την κρέμα
Ωμά κάσιους – μουλιασμένα (περίπου 200 g)
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου – 2–3 κουταλιές)
Φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής (200–250 ml)
(Προαιρετικά) 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
(Προαιρετικά) 2 κ.σ. κορν φλάουρ για καλύτερη σταθερότητα
Εκτέλεση
Προετοιμάζεις τη βάση
Λιώνεις το φυτικό βούτυρο.
Θρυμματίζεις τα μπισκότα, ανακατεύεις με το βούτυρο.
Απλώνεις το μείγμα σε ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση, πιέζεις καλά.
Ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Φτιάχνεις την κρέμα
Σουρώνεις τα μουλιασμένα κάσιους.
Τα χτυπάς σε μπλέντερ με λεμόνι, μέλι, φυτική κρέμα, βανίλια και κορν φλάουρ. Θέλεις να γίνει βελούδινη.
Συναρμολόγηση & ψήσιμο
Ρίχνεις την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και στρώνεις καλά.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 40 λεπτά.
Κρύωμα & σερβίρισμα
Αφήνεις να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και όλη τη νύχτα, ώστε να σφίξει.
Γαρνίρεις με φρούτα (π.χ. φράουλες ή βύσσινα) ή σάλτσα φρούτων κατά προτίμηση.



