Skip to content
Λιγότερο από 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Νηστίσιμo cheesecake

Υλικά

  • Για τη βάση

    • Μπισκότα νηστίσιμα (π.χ. με ελαιόλαδο) – περίπου 200 g

    • Φυτικό βούτυρο – περίπου 100 g

  • Για την κρέμα

    • Ωμά κάσιους – μουλιασμένα (περίπου 200 g)

    • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

    • Μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου – 2–3 κουταλιές)

    • Φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής (200–250 ml)

    • (Προαιρετικά) 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    • (Προαιρετικά) 2 κ.σ. κορν φλάουρ για καλύτερη σταθερότητα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζεις τη βάση

    • Λιώνεις το φυτικό βούτυρο.

    • Θρυμματίζεις τα μπισκότα, ανακατεύεις με το βούτυρο.

    • Απλώνεις το μείγμα σε ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση, πιέζεις καλά.

    • Ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

  2. Φτιάχνεις την κρέμα

    • Σουρώνεις τα μουλιασμένα κάσιους.

    • Τα χτυπάς σε μπλέντερ με λεμόνι, μέλι, φυτική κρέμα, βανίλια και κορν φλάουρ. Θέλεις να γίνει βελούδινη.

  3. Συναρμολόγηση & ψήσιμο

    • Ρίχνεις την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και στρώνεις καλά.

    • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 40 λεπτά.

  4. Κρύωμα & σερβίρισμα

    • Αφήνεις να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.

    • Βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή και όλη τη νύχτα, ώστε να σφίξει.

    • Γαρνίρεις με φρούτα (π.χ. φράουλες ή βύσσινα) ή σάλτσα φρούτων κατά προτίμηση.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments