Υλικά
200 γρ λευκή κινόα
1 κουτί ρεβίθια (≈400 γρ, αφού στραγγιστούν ≈240 γρ)
150 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
100 γρ κατεψυγμένο αρακά (απόψυξη)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, για πικάντικη γεύση)
Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
4‑5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βράσιμο της κινόα
Ξέπλυνε την κινόα με κρύο νερό.
Βάλε την να βράσει με λίγο αλάτι για ~15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Στράγγισέ την καλά και άσε την να κρυώσει ελαφρώς.
Σύνθεση της σαλάτας
Σε μεγάλο μπολ, βάλε την βρασμένη κινόα.
Πρόσθεσε τα ντοματίνια, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον αρακά, τα στραγγισμένα ρεβίθια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αρωματισμός & ντρέσινγκ
Ρίξε το κύμινο, το μπούκοβο (αν θες πικάντικο), το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ανακάτεψε καλά.



